субота, 21. фебруар 2015.

STOP NASILJU NAD DECOM- još jedan uspešan projekat

Nedavno sam pisala o tome- 25.februar je Dan borbe protiv nasilja nad decom( Dan ružičastih majica). Pod sloganom "STOP NASILJU" u O.Š "Vuk Karadžič" u Surčinu istog dana biće simbolično obeležen ovaj dan. Škola u Surčinu biće prva u Srbiji koja na ovakav način stavlja decu i probleme sa kojima se suočavaju iznad svega ostalog. Psiholog, stručna lica, vršnjački tim i nastavnici tog dana pomoći će svima da shvate koliko je važno da deca odrastaju izgrađujući asertivno razmišljanje, razvijaju toleranciju, razumevanje, sprečavaju nasilje praveći svet po svojoj meri. Ideja je potekla, a potom smo je zajedničkim ulaganjima doveli do realizacije.
Posebnu zahvalnost lično dugujem mladoj budućoj lekarki sa Floride čija humanost nam je i omogućila realizaciju jednog ovako značajnog dana te joj se u svoje, u ime sve naše dece i u ime škole "Vuk Karadžić" zahvaljujem za finansijsku podršku koju nam je pružila. Ispoštovaću njenu želju da ostane anonimna i napomenuti kako humanost treba da bude baš takva: tiha i iskrena.
Istim povodom, u utorak 24-0g februara, u "Jutarnjem programu" RTV Stara Pazova, zahvaljujući prostoru koji nam ljubazno ustupa šarmantni voditeljBranko Bane Petrovic u terminu od 7 i 30h, psiholog škole Aleksandar i ja bićemo gosti i razgovarati na temu nasilja i samog Dana borbe protiv istog.
Pozivam svoje sugrađane, naše đake i roditelje da 25-og februara, u sredu, pre podne, dođu, obuku roze majicu i time podrže ovaj značajan dan.
Jer kakvu budućnost im gradimo tako će nas deca i pominjati!
Hajde da im izgradimo slobodu!
Hvala svima na podršci,
Pavica Veljović©

Нема коментара:

Постави коментар