субота, 24. јун 2017.

"Justicijo, digni glavu"

" Pred vama nije knjiga već odgovori. Jasna metafora, kao svedok ogromnog umeća pisca da svedoči o vremenu, događajima, ljudima iz ugla svih tih osvešćenih ličnosti...... Uz redove koji su pred vama smejaćete se, plakati, razmišljati i diviti se hrabrosti jedne žene da iz sebe, istinoljubive i svevideće, pusti britku misao da kaže ono što mnogi misle ali ćute. Otkrićete i sopstvenu hrabrost." ( zapisala je u Uvodnoj reči Jelena Milenković Mladenović, romanopisac )
" Njen roman upozorava na etičku vrednost prava i pravičnosti, uopšte. Njenoj Justiciji su glavu stavili u gips, ona ne diše i Pavica joj svakom svojom rečenicom o svetu u kojem živimo odvaljuje deo gipsanog oklopa da bi joj na kraju dala da udahne opori vazduh. Predgovog završavam Pavičinim pitanjem:" Bože, jesam li ja sada mrtva? Nisi. Od danas si, ustvari, besmrtna. Odlaziš u večnost. Živela!" Ovaj roman ide tamo, u besmrtnost." ( zapisala je u Predgovoru urednik i voditelj RT Vojvodine Zorka Baković )
" Dakle, čini se da iza svake buntovne žene danas stoji neuspešan muškarac. Čini se, ali samo onima koji se nisu susreli sa satiričnim perom Pavice Veljović. Još od svoje obazrive, ali stamene pojave u svetu pisane reči Pavica je ostavila tragove koje čak ni opsesivno-kompulsivni forezničar ne bi umeo da ukloni. Politika, brak, deca, istorija, pa i seks da se ne lažemo polja su na kojima se njena žaoka odavno obrušava i čini je jednom od najtalentovanijih žena koje danas stvaraju." ( zapisao je u recenziji Miodrag Stošić, književnik i multimedijski umetnik )
" Pun mi vas je kofer!" ( obratio se knjigama urednik, satiričar i glavni čovek Književno-umetničke asocijacije "Artija" ( Paraćin) kad ih je spakovao u kofer i krenuo put Beograda, Vladica Milenković )
Svi ovi ljudi biće poštovani govornici dana 29.06.2016 u 19h u Biblioteci "Milutin Bojić" u Beogradu ( Ul. Ilije Garašanina 5 ) gde će knjiga "Justicijo, digni glavu" imati svoje prve promotivne korake. Zahvaljujući uredniku i piscuKarlo Astrahan koji mi nesebično daje prostor i koji će to veče biti i voditelj promocije osećam se presrećnom!
Dobro mi došli, čitaoci namernici 

Нема коментара:

Постави коментар