четвртак, 2. април 2015.

ČESTITKA BEZ PRESEDANA

Čestitka bez presedana
- Želim da čestitam svim građanima. Još samo malo i živeće od svoga rada. Čim se pipnu za džepove, osetiće boljitak!, izjavio je jedan Velikan čije ime mi je sve teže da prevalim preko tastature, jer strahujem da bih mogla da se zagrcnem, preciznije udavim tim boljitkom iz džepa.
Danima, mesecima, godinama hvatam vazduh i pipam džepove. Ništa opipljivo. Sve rupa do rupe. Kroz svaku je iscurelo ono nešto što čoveka čini čovekom: pravo na dostojanstven život, rad, slobodu. Iscurele su sve nade da će zaista biti bolje i.. Slile se u budžet. Najuspešniji i jesu na budžetu. Svi ostali smo na budži!
I primamo čestitke. Za opstanak i preživljavanje treba nam daleko više, ali nailazimo na gluve uši, prezasićene stomake i one koji su nam te iste džepove izvrnuli puneći sopstvene. Ali, nema mesta panici! Nema ni hleba ni posla, nema ni para! Molimo građane da ostanu mirni dok ne stignu predizborna obećanja! I sanitet. U slučaju da se neki previše uzbude kad taj boljitak dođe.
Ne radimo i ne primamo plate, ali primamo čestitke! Bar nam ih Velikan upućuje, pa ko primi, primio je. Čestitaju nam na niskom standardu, na povećanoj stopi samoubistva proistekloj iz nemoći da se prehrani porodica, čestitaju nam na strpljenju koje pokazujemo svaki put dok čekamo u redu za hleb, lekove i podgrejane nade. Čestitam i ja svakom ko je stao u red za izlazak iz zablude. Neki to zovu i Srbija!
I dok jedni vide razloge za čestitanje, drugi traže načine da opipavanjem tih džepova zaista nešto i osete. Na primer i za početak kako je biti zaposlen čovek sa pristojnim primanjima u Srbiji. Pristojnost je nešto što ovde odavno postoji samo kao definicija. Definitivno nemamo ništa! I pristojno vam kažem da su nas zajebali! Biću pristojna ako dodam da smo im to dozvolili.
Demokratsko pravo svake ovce je da bira vuka koji će je pojesti!
A kad su sve ovce na broju, čobanin je na vlasti.
Čestitam!
Bez presedana.

Нема коментара:

Постави коментар