четвртак, 30. јул 2015.

DRVO, SVEDOK I NARAVOUČENIJE

DRVO, SVEDOK I NARAVOUČENIJE
- Dobar dan. Ja sam Drvo i došao sam da zatražim zaštitu od Vas.
- Pero! Pero! Dođi odmah!Vidiš li i ti isto što i ja?!
Pera ,prateći pogled svoga šefa, najpre podiže desnu potom levu ruku te se prekrsti sa obe i progovori:
- Ne vidim ništa, šefe.
- Vidiš li drvo?!
- Ako Vi kažete onda vidim. Vidim, vidim.
- Vidiš li da Drvo govori?!
- Ne vidim, šefe.
- Kako ne vidiš?! Vidiš da otvara usta?!
- Ako Vi kažete onda vidim. Jeste, otvara usta.
- Pitaj ga šta hoće! Idi, Pero, idi pitaj.
Pera je prišao Drvetu. Obilazio je oko njega, zagledao, premeravao nešto, potom bi pogledao u unezvreneog šefa, pa ponovo u Drvo. Zatim bi se oslonio ustima na njega i klimao glavom sa razumevanjem. Značajno je pogledao šefa dok je ovaj radoznalo i uplašeno blenuo u pravcu odakle je dopirao Perin razgovor sa drvetom.
- Šta kaže, Pero? Šta se domunđavaš toliko, govori šta kaže?!
- Kaže da ste Vi jedna neotesana budaletina čiji lični interesi nadvisuju društvene ciljeve i da ćete zbog svoje pohlepe goreti u paklu pod uslovom da se i sam Đavo na Vas smiluje. Osim toga, njemu treba zaštita od takvih protuva ka što ste svi vi i došao je da Vam to lično saopšti, jer ne može da trpi ničiju samovolju. Očekuje da nađete pravično rešenje na opštu korist svih, ne samo sopstvenu. Novac koji ste strpali u svoj džep namenjen oporavku društva da date u humane svrhe u suprotnoom, On, Drvo, neće da se makne odavde još nekoliko vekova!
"Hm, previše zna. A imati svedoka u današnje vreme je gadna stvar. Postoji samo jedno jedino rešenje...", premišljao se uplašeni šef.
- Pero, seci!
Pera se premišljao šta da uradi: "Ako sad sasečem drvo, posle ću morati da mu okrešem grane, da ga iskomadam, složim, nosim u šupu, zimi cepam i ložim vatru, a šef će i dalje da ima pare. Ako sasečem šefa, šta ću posle sa drvetom- biće svedok krvoprolića. Ako sasečem najpre drvo, potom šefa, nema svedoka, a pare mogu da uzmem sebi. Javiću policiji da je drvo napalo šefa i da se sve odigralo bez svedoka, tako da ispadne kako nemam pojma šta se dogodilo."
Došla je policija, uradila svoj posao i Peru uzela za svedoka. On, naravno, ni o čemu nije imao pojma. Tako je slučaj zaključen.
Peru je mučila samo jedna stvar : sada je on Svedok!
Naravoučenije: Kada su pare u pitanju svaki svedok je u riziku da bude zaključen slučaj. Pitajte Peru ako meni ne verujete.
‪#‎PavicaV‬

Нема коментара:

Постави коментар